Cum arata "OZN-ul comunist" din Bulgaria

Featured Cum arata "OZN-ul comunist" din Bulgaria

Monumentul Buzludzha, construit pe un vârf al Munţilor Balcani din Bulgaria, la o altitudine de 1.400 de metri, este în ruină de peste 20 de ani, de la căderea comunismului.

Abandonată şi vandalizată, clădirea continuă să-i uimească pe puţinii turişti care ajung până aici. Este de asemenea un loc de pelerinaj pentru nostalgicii regimului comunist.
Construcţia seamănă cu o navă spaţială, iar interiorul este foarte frumos decorat cu mozaicuri care prezintă diferite activităţi elogiate în propaganda comunistă.

Monumentul este închis pentru public, din cauza deteriorării, dar mulţi turişti riscă şi se strecoară înăuntru pentru a face câteva poze. Aşa cum a făcut şi fotograful Romain Veillon.
Buzludzha a fost construit în 1981. Peste 6.000 de muncitori au lucrat la acest proiect, care a fost gata în 7 ani şi a costat 7 milioane de euro.

Clădirea a fost ridicată pentru a comemora o întrunire secretă a socialiştilor conduşi de Dmitar Blagoev, în 1891, care a pus astfel bazele viitorului Partid Social-Democrat bulgar, precursorul Partidului Comunist.

 

 

sursa: decopera.ro

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org