Amsterdam, capitala libertatii si a distractiei

Cu o populatie de aproximativ 750.000 de locuitori, Amsterdamul este una dintre cele mai vizitate capitale ale lumii. Aici am fost si eu de cateva ori si am descoperit cateva dintre minunatele locuri care fac din excursia dumneavoastra o experienta de vis.


Nicaieri in lume nu exista un oras atat de minunat precum Amsterdamul. Datorita canalelor, muzeelor faimoase in toata lumea si arhitecturii istorice ametitoare, Amsterdamul este considerat drept unul dintre cele mai romantice si frumoase orase din Europa.


De asemenea, Amsterdamul este un oras al tolerantei si diversitatii. Chiar daca are toate avantajele unui oras mare - cultura, viata de noapte, restaurante internationale, tranport foarte bine organizat - Amsterdamul este un oras linistit in mare masura datorita canalelor sale largi care nu permit drumuri cu trafic intens.


In acest oras nici o destinatie nu pare prea indepartata, insa, pentru o experienta autentica, este de preferat sa inchiriati o bicicleta.Preturile sunt mici, de la 7 euro pana la 15 euro pe zi, in functie de capacitatile ei.
Atractiile turistice principale sunt muzeele. Toata lumea a auzit de celebrele muzee Rijks, Van Gogh si Stedelijk, insa Amsterdamul are peste cincizeci de muzee care atrag milioane de vizitatori anual. De asemenea, puteti arunca o privire pe itinerarele sugerate de noi pentru a explora aceste atractii.

Anumite cafenele din Olanda - "Caffeeshops" - au voie sa vanda o cantitate mica de cannabis. Aceste "cafenele" sunt strict reglementate si impozitate. In plus, este interzisa vanzarea de droguri "usoare" persoanelor sub 18 ani si nu mai mult de 5g pentru fiecare client. Drogurile puternice sunt strict interzise.
Cea mai renumita discoteca din Amsterdam este Escape unde trebuie sa astepti la coada chiar si doua ore ca sa poti intra, insa, odata intrat acolo, poti spune ca ai intrat in the house of party.


Hotelurile sunt relativ ieftine, concurenta dintre hotelieri facand ca acestea sa nu practice tarife prea mari, pentru ca ar risca sa-si piarda clientii. De aceea, hotelurile de pe Damrak Square au preturi incepand de la 30 de euro de persoana si ajung pana la maxim 150 de euro pentru o camera dubla.
De retinut: in zona Central Station (Gara Centrala), cum cobori pe Damrak, o sa gasiti o serie de pensiuni mai ieftine decat in Romania. Flying Pig este una dintre ele, daca sunteti patru persoane puteti lua o camera unde pretul pentru toti patru este de maxim 60 de euro pe noapte cu mic dejun inclus.
In Dam Square, langa Palatul Regal si resedinta monarhilor olandezi, se afla muzeul figurilor de ceara Madame Tussaud. Este o replica a mult mai celebrului muzeu din Londra unde, de-a lungul anilor, au fost imortalizate in ceara peste 400 de figuri celebre din lumea filmului, muzicii, teatrului, televiziunii, modei, politicii, sportului.


Orasul Amsterdam este foarte activ noaptea cand toate discotecile, cafenelele, barurile, restaurantele, saunele si night cluburile sunt la discretia tuturor.
Cluburile de gay sunt de asemenea supra-aglomerate de turisti sositi din toate colturile lumii. Cele mai multe baruri si cluburi gay sunt in Reguliersdwarsstraat. Acolo sunt cele mai cunoscute baruri si cluburi de pe continent, Soho, Arc, April si discoteca pe trei etaje, Exit. De asemenea, o multime de baruri gay sunt langa Rembrandtplein.


ATENTIE NOAPTEA! Daca esti singur, incearca sa eviti zonele de pe langa Red Lights, acolo isi fac aparitia multe bande de hoti sau traficanti care iti pot pune in pericol siguranta. Daca totusi ai ajuns pe-acolo, nu da de inteles ca esti panicat. In cazul in care esti abordat, spune simplu: "No, thanks" si continua-ti mersul in acelasi ritm. Daca te vad calm si neinteresat, nu vor mai insista sub nici o forma.


De asemenea, evita zonele, parcurile sau canalele luminate insuficient, si acolo poti deveni foarte usor victima celor care stau la panda. Politia este foarte prietenoasa, daca nu stii unde se afla o locatie sau daca ai intrebari referitoare la orice tine de oras, acestia te vor indruma spre cel mai apropiat punct Info Tourist.


Limba olandeza nu este frumoasa, nu este usoara, insa nu trebuie sa inveti nimic din ea, toti olandezii, inlcusiv cei de varste inaintate, vorbesc engleza, asa ca feel free to talk in English.


Cam asta este intr-o foarte mica parte descrierea generala a orasului, restul m-am abtinut sa detaliez tocmai pentru a te lasa pe tine sa descoperi si sa revii aici cu un comentariu legat de experienta ta in Capitala Libertatii si a Distractiei.

 

sursa: protv.to

Certificat Web norton safe web valid rss rogers Revista Presei ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! ziare ziare.org